Prerada voća i povrća u sokove

Linija za proizvodnju sokova od voća i povrća EUCLID tip S 150 namijenjena je proizvodnji sokova od različitih vrsta voća i povrća prešanjem i pasterizacijom. Kapacitet linije iznosi 150 lit/h proizvedenog soka. Sastoji se od slijedećih osnovnih uređaja: uređaja za pranje voća i povrća, mlina za voće i povrće, hidrauličke prese, pasterizatora, punilice  i hladnjaka boca i vreća.

Uređaj za pranje voća i povrća EUCLID tip UP 300 namijenjen je pranju voća i povrća postupkom barbotiranja i naknadnog tuširanja. Miješanjem robe i vrtloženjem vode robe koja se pere nečistoća se mehanički uklanja s površine.

Mlin za voće i povrće EUCLID tip M 300 namijenjen je mljevenju svih vrsta voća i povrća. Rezne ploče su izmjenjive, čime se omogućava mljevenje voća i povrća na različitu finoću samljevene mase, kako bi se, obzirom na vrstu, stanje zrelosti i druge tehnološke značajke voća i povrća, postigla najbolja iskoristivost pri kasnijim postupcima prerade. 

Hidraulička presa za voće i povrće EUCLID tip HP 100 velikom silom djeluje na kašu samljevenog voća ili povrća što  rezultira vrlo visokom iskoristivošću, a time i kvalitetom soka, obzirom na to da se najkvalitetniji sastojci nalaze u zadnjoj količini iscijeđenog soka, što ne može postići ni jedan drugi tip presa (tračne, hidraulične i dr.)       

Pasterizatorom EUCLID tip P 100 postiže se maksimalna preciznost regulacije temperature soka od +0/-1ºC, što omogućava postizanje visoke kvalitete soka, odnosno očuvanje enzima i vitamina, te njegovih nutritivnih svojstava. 

Hladnjak boca i vreća EUCLID tip HBV 100 namijenjen je hlađenju staklenih boca ili plastičnih vreća nakon pasterizacije i punjenja soka u boce ili vreće, što rezultira visokom kvalitetom soka.