O nama

Agro-turistički klaster “Lepoglava”

 

Osnovan je 2010. godine sa sjedištem u Lepoglavi,  okuplja obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, zadruge i poslovne subjekte koji se bave poljoprivrednom i turističkom  djelatnošću, potiče ih na međusobnu suradnju i zajedničke aktivnosti sa svrhom jačanja njihova položaja na tržištu.

Naša misija

Udruga ATK  “Lepoglava” 20. lipnja 2022. godine postala je vlasnik linije  za preradu voća i povrća u sokove, kapaciteta 150 litara soka na sat.

Naime, od strane Veleposlanstva Republike Turske, odnosno Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA klasteru je predana 300.000,00 kuna vrijedna donacija, a koju će osim članova klastera moći koristiti i svi zainteresirani proizvođači voća.

Pogon

Linija za proizvodnju sokova od voća i povrća EUCLID tip S 150 namijenjena je proizvodnji sokova od različitih vrsta voća i povrća prešanjem i pasterizacijom. Kapacitet linije iznosi 150 lit/h proizvedenog soka. Sastoji se od slijedećih osnovnih uređaja: uređaja za pranje voća i povrća, mlina za voće i povrće, hidrauličke prese, pasterizatora, punilice  i hladnjaka boca i vreća.